Mit liv som udbrændt

coast-1834827_1920

Dans og hygge

Stresset og tæt på udbrændt for gud ved hvilken gang i mit liv, drog jeg i starten af år 2014 afsted på yogaferie i yogaens moderland med en god ven. Vi skulle til Goa og lave lidt yoga morgen og aften, og så ellers tulle rundt på stranden med paraplydrinks og massere af gode samtaler resten af tiden. Men sådan gik det ikke. Yogaferien, vi havde tilmeldt os, var nemlig lidt udover det normale

Det første chok var at det var en stille ferie, altså ingen snak i 14 dage! Næste chok var, at det vi kendte som yoga, med dybe stræk kun var en lille del af programmet. I stedet blev vi udfordret med contact impro dance m.m. Meget udfordrende og jeg nåede da også at pakke min tasken et par gange undervejs, for det var på ingen måder var den ferie jeg havde drømt om og set frem til i et helt år.

Stilhed er en gave

Kort sagt fik jeg nogle af de mest vigtige læringer i mit liv. Først og fremmest lærte jeg at stilhed er godt. En meget stor og uvurderlig gave, hvis du er ligesom mig. Ikke fordi jeg snakker meget, men fordi jeg altid har alle antenner ude. Hvilken befrielse det kan være at slippe for alle de input.

Jeg lærte også at gøre ting, som har været mit moto lige siden. Effekten af at stoppe op og vende tingene på hovedet, var at træffe bevidste valg om stort set alt i mit liv. Min bevidsthed blev større med lynets hast, begrænsninger ophørte og pludselig var ALT muligt.

Frisk perspektiv

I månederne efter ferien fortsatte udviklingen og det affødte mange store og små beslutninger i mit liv. Lige fra at jeg nu havde en daglig yogatime, til at jeg afbrød kontakten med min søster, og sidst men ikke mindst vaglte jeg at sælge alt mit jordiske gods og rejse ud i verden på ubestemt tid for at finde mig selv.

Selve beslutningen var nem! Da jeg først havde fået ideen, var alternativet om at blive i min normale hverdag helt utænkeligt. Dermed ikke sagt at det var en dans på roser at afvikle mit elskede job, og sige farvel til mit liv i Danmark. Det var mildest talt en følelsesmæssige rutsjetur. Men inderst inde vidste jeg at det var den helt rigtige beslutning.

Det samme, men så alligevel…

Kort sagt, var Yogaferien startskuddet til et helt nyt liv, en helt ny Eva i en gladere, lykkeligere og meget mere autentisk udgave. Ved at være mere mig selv, kan jeg være meget mere for andre.

Nu drømmer jeg om at kunne inspirere og støtte andre til at skabe sig et lettere liv indeni og udenpå – bl.a via yogaferier på selvsamme sted hvor hele eventyret startede for mig.