Proteinpulver for veganere

Vegansk Protein

De fleste ved, at man med fordel kan indtage protein før, under og efter træning i fitnesscenter. Men hvad gør man egentligt, hvis man har valgt kun at indtage veganske fødevarer?

Protein for veganere

Der er naturligvis mange forskellige fødevarer man kan indtage, som alle indeholder protein og samtidig er veganske. Dog kan der være lidt langt i mellem, at indholdet af protein er højt nok til at dække det egentlige behov, som man har efter eventuel endt styrketræning i fitnesscenter, en lang løbetur eller anden hård fysisk motion med eksempelvis en personlig træner.

Der er efterhånden kommet mange proteinprodukter til veganere, herunder vegansk proteinpulver, som får i en del varianter. Dog finder man ikke samme udvalg ved almindelig whey protein (valleprotein), som igennem mange år er blevet udviklet i alverdens smagsvarianter. Heldigvis er findes den klassiske smagsvariant “chokolade” blandt de fleste mærker, som sælger vegansk proteinpulver.

Er det dyrt at være veganer?

Der er ingen tvivl om, at vegansk proteinpulver er dyrere end vanlig proteinpulver udvundet fra valle. En del af forklaringen ligger i de proteinkilder, som man benytter dig af. Dette kan være soja, ris, hamp eller andet, og produktionen af disse er mere specialiseret ende valleekstrakt. Derfor vil man typisk finde, at veganske proteinprodukter er noget dyrere. En anden årsag er at konkurrencen på området stadigt ikke er så stor, og derfor holder producenterne nogle højere priser.

Selv om produktionsniveauet nok aldrig kommer på samme højde som billig whey proteinpulver, så kan man sagtens forestille sig, at flere og flere firmaer vælger at integrere det i sin portefølje af produkter, og at konkurrencen derfor opstår i højere grad end i dag.

Sammenlig priser

Som veganer er der klart penge at spare ved lige at lave en smule forarbejde inden man blot ukritisk køber den første og bedste veganske proteinpulver, som man finder. På flere sider på internettet kan man finde det produkt man ønsker at købe og samtidig sammenligne prisen på netop dette produkt blandt mange udsalgssteder.